Onderzoek Seksverslaving: en de partner dan?

Seksverslaving en de partner dan?

Ik merk dat in de praktijk er voor ‘de verslaafde’ voldoende aanbod is in de hulpverlening. In de verschillende behandeltrajecten, voornamelijk groepen, gaat het ook over de partnerrelatie. Maar praten over, is heel wat anders en soms gemakkelijker dan er samen met uw partner over praten. Dat de invloed van seksverslaving een grote impact heeft op de partnerrelatie is een feit , maar wat en hoe dan als u als partner geconfronteerd wordt met dit feit?!

Afbeelding2

Om nog meer inzicht te krijgen in het effect van seksverslaving op de partner heb ik onderzoek gedaan met als titel: Seksverslaving en de partner dan? Ik heb o.a. een enquête opgesteld en deze online verspreid. Er zijn veel partners die de moeite hebben genomen om deze enquête in te vullen (plus minus 140 keer) met als resultaat veel persoonlijke reacties. De enquête heeft mij enorm geholpen in het schrijven van het onderzoek.

Een aantal deelvragen in het onderzoek zijn: wat zijn de concrete gevolgen voor de partner? Wat heeft de partner nodig als persoon? Wat is er nodig in de relatie met de verslaafde?

Inmiddels is mijn onderzoek afgerond en is deze  beschikbaar. Doelgroep is zowel de partners van als de verslaafde zelf, alsmede ook voor hulpverleners in dit werkveld.

Een digitaal exemplaar verstrek ik gratis en kunt via mijn contactgegevens opvragen. Het onderzoek in boekvorm kunt u tegen een geringe vergoeding van 8 euro bestellen.

Bent u als organisatie geïnteresseerd in een lezing over dit onderwerp neemt u dan ook contact op!

Afbeelding5